Annemarie Brijder live in concert met violiste Violinna

Cameleon

Datum en Tijd
vrijdag 14 april
20:00 - 22:00

Categorieën

Annemarie Brijder live in concert met violiste Violinna

Koop hier je kaartje

Van het NOS-journaal tot online daten en van darmbacteriën tot de dood. Annemarie Brijder zingt over alles wat ze niet snapt.

In haar ontwapenende chansons in Nederlands en Frans neemt ze opgewekt haar wereld onder de loep. Met humor, lichtheid en hier en daar een felle uithaal. Ze wordt hierbij virtuoos begeleid door de Roemeense violiste Violinna.

Annemarie woont in de Baarsjes en dit concert wordt georganiseerd in samenwerking met Theater De Cameleon.

“Optimistische teksten met prachtige taalvondsten, waarvan elke zin raak is”
Delft Fringe Festival

“Bravo pour ce regard souriant et tendre sur la poésie du quotidien”
Chansonnier Yves Duteil

Annemarie Brijder
Annemarie, van oorsprong bioloog, treedt afwisselend op in Nederland en Frankrijk. Ze won de aanmoedigingsprijs op het Utrechts Kleinkunst Festival en stond onder andere op het Delft Fringe Festival, chansonfestival Les Nuits du Chat in Montpellier en in het voorprogramma van chansonnier Yves Duteil. Ze bracht de Nederlandstalige EP ‘Evenwicht’, de Franstalige ‘Tu verras bien’ en de live EP ‘Live in Monster’ uit.

Violinna
Ina Ionescu, aka Violinna, studeerde af in klassiek viool aan het conservatorium in Boekarest, Roemenië, en toerde de wereld over met verschillende orkesten en bands. Sinds enkele jaren is Amsterdam haar thuisbasis en speelt ze in meerdere ensembles in uiteenlopende stijlen van jazz en flamenco tot meditatieve muziek en chansons.

Koop hier je kaartje