De theaterzaal is 13.50 (zonder publiekstribune) bij 7.30 meter breed en 4,5 meter hoog.

In de zaal is een bar met keukentje. Achter het podium is een kleedkamer van 3×4 meter, tevens gebruikt voor opslag van de podiumdelen, ook wel prakken of praktikabels genoemd.

Er zijn 26 praktikabels, afmeting 1,60 bij 0,80 m, hoogte 40 cm. Deze prakken zijn opklapbare podiumdelen met bovenblad en ondestel; zij worden gebruikt als podium of als oplopende publiekstribune.

Bij een kleine performance, die maximaal 2 x 7¬†meter speelruimte in beslag neemt, kun je 75 zitplaatsen voor het publiek realiseren. Bij 6×7 speelvlak kun je 55-60 stoelen kwijt.

De theaterzaal heeft 55 theaterstoelen die worden ingehaakt in rijen. en 20 klapstoelen

Een bezoekende groep kan besluiten het publiek op de vlakke vloer te plaatsen en zelf op een verhoogd podium te spelen; of andersom: spelen op de vlakke vloer en het publiek op een tribune. Bij literaire avonden en dergelijke wordt vaak gespeeld in salonopstelling, dat wil zeggen: tafels en stoelen op de vlakke vloer en een podium van 3×2 voor de artiesten.

Omdat De Cameleon geen vaste publiekstribune heeft, kan je zeer flexibel met de speelvloer/tribune opstelling omgaan.

De zaal is omringd door zwarte theatergordijnen. De zaal heeft 3 deuren achter het podium (2 kleedkamerdeuren en 1 tuindeur achter het podium) en 1 hoofdingang. De kleedkamer heeft eenvoudige voorzieningen en heeft geen toilet- of doucheruimte.

De regiecabine van 3×3 m is gebouwd als vide boven het bargedeelte.

Foto: Jeroen Scheelings

Instrumenten en overige faciliteiten

De theaterzaal beschikt over een goed onderhouden Yamaha piano. In de bovenzaal staat een mooie Kawai vleugel, geschikt voor opnames en concerten.

Overige faciliteiten: voordoek (grijs of rood), afmeting 7×4 m2, Videocamera (handycam) , walkman minidisk recorder, subwoofer voor extra basgeluid, 2x extra monitorspeakers, projectietafel en projectieplateau voor aan het grid met verlengkabels, 4x lange stroomhaspels, Er zijn gescheiden stroomgroepen voor licht en geluid, De kleedkamer heeft een kaptafel met spiegels. De vloer is een zwarte balletvoer op betonnen ondergrond. Er is een LAN internetaansluiting.

Microwave,borden, kommen en bestek voor 80 eters, glazen, kopjes, thermoskannen, 2x koffiezetapparaat, 2x waterkokers, 6 dienbladen en 3 grote pannen