Theater, muziek, dans, repetities, uitvoeringen, try-outs, workshops, startende theatermakers

Van de allerjongsten tot de oudsten, vele mensen weten de weg naar De Cameleon te vinden. Om te kijken en luisteren maar ook om zelf te spelen, dansen, zingen, op vele manieren actief en in beweging te zijn. De Cameleon biedt ruimte aan beroeps en amateurs. Je kunt er bekende acteurs en muziekanten zien en beginners die hun eerste uitvoering …

De Cameleon in Kostgewonnen

Altijd in ontwikkeling

De Cameleon heeft allerlei ontwikkelingen doorgemaakt.  De bezuinigingen op kunst en cultuur en het afschaffen van banen-regelingen hebben ertoe geleid dat De Cameleon geen personeel meer kan betalen. Toch gaat De Cameleon enthousiast verder, nu als vrijwilligersorganisatie.

Anno 1996

De Cameleon is begonnen in 1996 in een voormalige school aan de Derde Kostverlorenkade in Amsterdam Oud-West. In [slideshow_deploy id=’94’]die beginjaren was het pand gekraakt. In 2005 is het aangekocht door vereniging Kostgangers, waarvan De Cameleon lid is. Sinds de verbouwing die volgde op de aankoop beschikt De Cameleon naast de Theaterzaal op de begane grond ook over een mooie muziek en dans- zaal op de eerste verdieping.